samedi 5 juin 2010

Curiosités: La crêpe suzette


A crêpe suzette
A crêpe sucette e orixinaria de Francia. Tratase dunha crêpe flambeada con licor de laranxa ou mandarina.Esta deliciosa creación devese a o accidente dun maitre: O principe de Gales fora a Montecarlo cuns amigos de fin de semana.Despis dunha estupenda cea o principe pediu de postre crêpes.Pero cando case estaban feitas ao maitre caeulle o licor de mandarina e ardeu (flambeouno) este provou as crêpes xa que os imbitados estaban fartos de esperar e viu que o resultado fora excelente.bautizonas como crêpes princesse, pero o principe rebautizounas como crêpes suzette en honor a filla dun dos seus acompañantes.


INGREDIENTES:

1 taza de fariña

1/2 taza de leite

2 ovos

2 culleradas de azucre

1 pizca de sal

1 cullerada de manteiga


SALSA PARA FLAMBEAR:

1/4 manteiga

1/4 licor de laranxa ou mandarina

1/4 zume de laranxa ou mandarina

raiaduras de laranxa

1 cullerada de BRANDY.


Bibliographie: Wikipedia et livres de cuisine française.

Yosango 2º C ESO.

4 commentaires:

  1. Le creation de cette crêpe est trés curieuse, mais maintenant, je vais devoir l'essayer car elle a une savoureuse allure! Laferpi 1ºD Bac

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  2. Finalement, j'aime ce texte parce que j'adore des crêpes et je ne sais pas cuisiner-lui. Somalcor 1ºC BAC

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  3. Ce plat a un très bon aspect. J'aimerais pouvoir éprouver des plats de gastronomie française.
    Ibomarcal 1 D Bach.

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  4. Je n’aime pas les liqueurs mais cette recette semble très bonne. Lacopri 1ºA Bac

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