A crêpe suzette
A crêpe sucette e orixinaria de Francia. Tratase dunha crêpe flambeada con licor de laranxa ou mandarina.Esta deliciosa creación devese a o accidente dun maitre: O principe de Gales fora a Montecarlo cuns amigos de fin de semana.Despis dunha estupenda cea o principe pediu de postre crêpes.Pero cando case estaban feitas ao maitre caeulle o licor de mandarina e ardeu (flambeouno) este provou as crêpes xa que os imbitados estaban fartos de esperar e viu que o resultado fora excelente.bautizonas como crêpes princesse, pero o principe rebautizounas como crêpes suzette en honor a filla dun dos seus acompañantes.
INGREDIENTES:
1 taza de fariña
1/2 taza de leite
2 ovos
2 culleradas de azucre
1 pizca de sal
1 cullerada de manteiga
SALSA PARA FLAMBEAR:
1/4 manteiga
1/4 licor de laranxa ou mandarina
1/4 zume de laranxa ou mandarina
raiaduras de laranxa
1 cullerada de BRANDY.
Bibliographie: Wikipedia et livres de cuisine française.
Yosango 2º C ESO.
Le creation de cette crêpe est trés curieuse, mais maintenant, je vais devoir l'essayer car elle a une savoureuse allure! Laferpi 1ºD Bac
RépondreSupprimerFinalement, j'aime ce texte parce que j'adore des crêpes et je ne sais pas cuisiner-lui. Somalcor 1ºC BAC
RépondreSupprimerCe plat a un très bon aspect. J'aimerais pouvoir éprouver des plats de gastronomie française.
RépondreSupprimerIbomarcal 1 D Bach.
Je n’aime pas les liqueurs mais cette recette semble très bonne. Lacopri 1ºA Bac
RépondreSupprimer