mercredi 20 avril 2011

Pourquoi le nom de la crêpe Suzette?

Falamos de novos sobre o tema, con algúns cambios fronte ao curso anterior.

A crêpe suzette é unha crêpe doce, rechea dunha mantequilla chamada Suzette, é dicir dunha mestura de mantequilla, sucre, zumo de laranxa e limón.

Esta crêpe ten unha orixe problemática, xa que os entendidos non se poñen dacordo. Provén posiblemente dun erro que cometeu un rapaz de catorce anos, axudante de Henri Carpentier, no Café Monte Carlo de París, - outros indican que foi diretamente o maître- un día no que o príncipe de Gales, o futuro rei Eduardo VII de Inglaterra estaba presente.

Dise que o neno ou o chef derramou licor de laranxa sobre o amoedo e ao probalo, gustoulle. Deulle a probar unha crêpe ao príncipe para que o degustase dicíndolle que era unha nova creación. Ao príncipe gustoulle tanto que solicitou coñecer o nome da filloa. "Crêpe princess", foi a resposta. O príncipe preferiu otro nome, "crepês Suzette" porque a filla dun acompañante se chamaba Suzette.

Unha vez máis, un nome propio da lugar a un obxeto.


Gavicos 2º B ESO.

Aucun commentaire:

Enregistrer un commentaire