O champagne é un vino espumoso francés, elaborado dacordo co método "champenoise" O seu nome vén da rexión de Champaña, situada no noroeste de Francia. É en xeral un viño branco, mesmo se existe o rosado e o vermello.
Era xa coñecido polos romanos (que o denominaban vinum titillum). No siglo XV era demandado en París baixo o nome de champagne, aunque na sua rexión de orixe con esta palabra designábanse as terras baldías. En 1670 o monxe dom Perignon, de Hautvillers comezou a preocuparse pola selección da uva, pola forma da cortiza e por unhas botellas máis resistentes, que axudaran a manter as burbullas propias deste viño espumoso. Malia os seus esforzos, hai que esperar ata que Louis Pasteur estudou a fermentación no século XIX. Durante o siglo XVII popularizouse o seu consumo nas cortes inglesa e francesa. Ao longo do século XVIII adquire sona internacional. Nesta época destacan produtores como Claude Moët ou Florenz-Louis Heidsieck aos que se incorporan outros como Madame Clicquot no século XIX.
Na actualidade, o seu consumo está asociado a celebracións: domésticas, deportivas, etc.
Source: wikipedia.
Coa colaboración de Greanal 1º B ESO.
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire